Blogikirjoituksia

Huhtikuun vaalit lähestyvät

Torstai 22.1.2015 - Pirkko Jartti

Eduskuntavaalien 2015 äänestyspäivä on sunnuntai 19.4. Tunnelma nousee vielä jäljellä olevan lähes kolmen kuukauden aikana. Kiivain kampanjoinnin tahti alkaa, kun me ehdokkaat saamme numeromme kuukautta ennen vaaleja.

Oma vaalikampanjani on jo käynnissä. Keväällä kierrän ympäri Pirkanmaata tapaamassa äänestäjiä ja osallistumassa vaalipaneeleihin ja muihin tilaisuuksiin. Kampanjapäällikköni Ilona Salomaa yrittää pitää huolta ehtimisistäni ja kalenteristani. Häneltä kannattaa kysyä, jos haluatte kutsua minut paikalle.

Kevään ajan toimin normaalisti arkityössäni lääkärinä. Pirkkalan kunnanhallituksessa ja valtuustossa on myös asioita hoidettavana. Vain nykyisillä kansanedustajilla on lomaa vaalikampanjaa varten. Vapaata minä ja kaikki muutkin ehdokkaat tarvitsemme niin lepoon kuin liikuntaan. Kulttuuriharrastuksia jatkan myös. Liput on varattuna Verdin Nabuccoon. Aion myös käydä Ateneumissa Jean Sibeliuksen 150-vuotisnäyttelyssä sekä Göstan Markiisitar ja paroni ovat myös ohjelmassa.

Pirkanmaan omat teemat vaaleissa ovat vielä muotoutumassa. Tampereella esillä ovat eri huolet kuin ympäristökunnissa. Kaikki puolueet ja kaikki ehdokkaat toki ajavat hyviä asioita. Taloustilanteen vakavuus tuo silti päätettäväksi hyvinkin ikäviä asioita ja kovia valintoja.

Yrittäjyys ja kasvavien vientiyritysten syntymiseen poliitikko voi antaa vain kannustusta ja hieman tukea lainsäädännössä. Uusien innovatiivisten yritysten syntyminen on maallemme elintärkeää ja sen pitäisi tarkoittaa muutakin kuin juhlapuheita.

Terveys- ja hyvinvointiasioissa SOTE-uudistuksessa on vielä pureksittavaa, etenkin sosiaalipuolen muutoksista ei ole paljoa keskusteltu. Ikäihmisten hoivatarpeen ratkaiseminen etenkin Pirkanmaan laita-alueilla ei ole helppoa. Hyviä ja toimivia esimerkkejä järkevistä uusista toimintatavoista löytyy jo Etelä-Karjalassa tehtyjen kokeilujen pohjalta.

Eduskunnassa ajetaan maan asioita, ei pelkästään oman vaalipiirin tai kotikunnan. Ehdokkaat ovat erilaisia siinä kuin myös puolueet, joten kannattaa tutustua.

Pirkanmaata kiertäessä on ainakin selvinnyt, että poliitikon on oltava laaja-alainen. Kokemus kuntapolitiikasta ja maakunnan yhteistyöstä auttaa vastaamaan kysymyksiin rehellisesti - kovin helppoja ja yksinkertaisia ratkaisuja ongelmiin ei ole.

Pohdintoja erilaisiin asioihin on jatkossakin täällä blogissa.

Omat kokemukseni ehdokkuudesta ovat kannustavia ja innostavia. Hauskaa on myös ollut tavata erilaisia ihmisiä. Lämmin kiitos saamastani kannustuksesta, kysymyksistä ja palautteista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansanedustajaehdokas, eduskuntavaalit, kulttuuri, SOTE, Pirkanmaa, Ilona Salomaa, kampanjapäällikkö

Kampanjapäällikön tervehdys!

Keskiviikko 12.11.2014 - Ilona Salomaa

Sanotaan, että kampanjapäällikön paratiisi on hyvä ehdokas. Allekirjoitan tämän täysin.

Pirkanmaan kansanedustajaehdokas Pirkko Jartin eduskuntavaalisivut ovat nyt virallisesti avattu. Tervetuloa! Pirkon eduskuntavaalikampanja etenee varsin mukavissa merkeissä. Ehdokas tukiryhmineen on vieraillut aktiivisesti useissa eri kunnissa ja erilaisissa tapahtumissa: kalamarkkinoilta paikallisiin perinnepäivällisiin. Näille sivuille päivittyy jatkossakin kuvia tapahtumista ja tapaamisista.

Kiitos kaikille lämpimästä vastaanotosta sekä avartavista keskustelutuokioista ympäri maakuntaa! Kansalaisten kanssa käydyt keskustelutuokiot suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja sen tulevaisuudesta ovat olleet herättäviä, mielenkiintoisia ja kokonaisuudessaan erittäin merkityksellisiä.  Hienoa, että ihmiset ottavat kantaa – heitä kuunnellaan!

Tulevaisuudessa näille sivuille päivittyy ehdokkaan sekä hänen tukiryhmänsä kirjoituksia ja kommenttipuheenvuoroja tärkeistä yhteiskunnallisista asioista. Erikoislääkärinä Pirkko Jartille keskeinen teema on luonnollisesti terveys- ja hyvinvointi. Sanomattakin on selvää, että tulevassa eduskunnassa olisi syytä olla mukana Pirkon kaltainen terveyden- ja hyvinvoinnin asiantuntija. Jo pelkkä ”sote” vaatii selventyäkseen alan ammattilaisen näkemystä. Tarvitsemme kansanedustajan, jolla terveysalan substanssi, vahva asiantuntemus, on paikallaan. 

Pirkko Jartille tärkeä teema on myös turvallisuus. Muutama päivä sitten tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistutti puolustusvoimien toimintakyvyn turvaamisesta.  Korkean toimintavalmiuden merkitystä ei saa aliarvioida. Sotilaalliset varamme on turvattava. Kansanedustajaehdokkaana Pirkko Jartti on teemoissaan kiinnittänyt huomiota juuri samoihin asioihin puhuessaan riittävien puolustusmäärärahojen turvaamisesta.

Maalaistalon tyttärenä Pirkko Jartti tuntee myös yrittäjyyttä sekä maaseudun asioita ja elämää. Tämä on nähtävä vahvuutena, jolloin asioita ei katsota ainoastaan isojen asutuskeskusten näkökulmasta, vaan kiinnittämällä huomio myös pienempien taajamien ja yhdyskuntien elämään. Kyläkin on merkittävä innovaatioympäristö. Pirkon näkökulmasta katsottuna voidaankin ajatella, että ”kaiken takana on maaseutu”.

Matkailu on ollut pitkään maaseudun voimavara ja sitä kautta myös kulttuurisen elämän ja erilaisten perinteiden ja perinnearvojen vaaliminen. Kulttuuri eri muotoineen muodostaa myös Pirkon keskeisen vaaliteeman. Pirkolle taide itsessään on arvo. Hänet voikin nähdä usein erilaisissa kulttuuritapahtumissa: konserteissa, taidenäyttelyissä. Kulttuurin merkitys ihmisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää ja Pirkolle palvelu- ja virikesetelien käyttö kulttuuripalveluissa on jatkossakin kehitettävä mahdollisuus. Harva tulee pohtineeksi palvelusetelien käyttöä kulttuurin käyttäjätarpeista käsin. Pirkon mielestä palvelusetelit ovat mahdollistaja, jonka avulla kulttuuri tuodaan lähemmäksi kansalaista. Kansalainen voi hankkia itselleen haluamiaan kulttuuripalveluja, hänellä on tietty valinnanvapaus. Esimerkiksi eläkeläisten kohdalla tämä merkitsee elämänlaadun paranemista, kun heitä kannustetaan erilaisiin kulttuuritapahtumiin (sisältäen myös liikuntatapahtumia).

Toivotan koko tiimimme puolesta kaikille hyvää oloa ja syksyistä mieltä!

Olkaa yhteydessä ja kertokaa rohkeasti näkemyksistänne ja mieltänne askarruttavista asioista!

Jokainen kansalaismielipide on tärkeä ja Pirkko kuulolla!

Lämpimästi tervetuloa myös tukiryhmän jäseneksi!

Ystävällisin terveisin,

Ilona Salomaa
Pirkko Jartin kampanjapäällikkö
ilona.salomaa(at)gmail.com
040-5047540

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkko Jartti, kansanedustajaehdokas, kampanjapäällikkö, matkailu